Olajcsere | autószervíz fix áron.

Olajcsere

  • olajcsere
  • olajcsere
  • olajcsere
  • olajcsere
  • olajcsere
  • olajcsere
  • olajcsere
A motort rendszeresen és szakszerűen kell karbantartani. Természetesen szüksége van kenőanyagra.

Az olajcsere tipikusan az az autókarbantartási munkafolyamat, amelyet mindenki inkább otthon szeret csinálni. Hiszen ránézésre egyszerű, alul kinyitom, kifolyik, visszazárom, aztán felül kinyitom, beöntöm és végül bezárom. Valóban, egyszerűnek tűnik, de könnyű megakadni. Emellett olyan háttértudást igényel az autónkkal kapcsolatban amivel nem biztos hogy rendelkezünk. Az első fontos kérdés, hogy milyen olajat válasszunk. A legtöbb otthoni barkácsa a viszkozitást veszi csak figyelembe, pedig nem is annak kéne lennie az elsődleges szempontnak a vásárlás kapcsán. Különböző minősítési szintek vannak, amelyet az autógyártó előír. (Ilyen lehet az API, ACEA, ILSAC...) Ennek a minősítési szintnek a teljesítése a legfontosabb. A másik problémás pont a szűrő lehet. Az átlagautós nehezebben igazodik ki a szűrők között mint az olajok között. Ez érthető is, hiszen valószínűleg a követketkező márkanevek az olvasónak sem árulnek el sokmindent: Comline, Nipparts vagy akár Hengst Filter. Pedig ezek a szűrűgyártó cégek képviselik a legmagasabb színvonalat a piacon.

Az olajcseréhez szükséges egy akna, vagy legalább az autó megemelése is. Ez azonban szintén komoly veszélyeket és kellemetlenségeket rejthet magában, ha otthon próbálkozunk vele. A kocsi alatt fekve könnyű magunkra borítani a berendezést, arcunkba, vagy vállig ruhánkba csorog az olaj, csupa-csupa kellemetlenség. Rádaásul az is megeshet, hogy egy elöl megemelt autóból, amelynél az olajteknő elején van a csavar, nem folyik ki az összes olaj..

Ha autószerelőhöz viszi a gépjárművét, ez a folyamat egyszerű és problémamentes lesz, úgy hogy a legprofibb alkatrész és olaj kerül a kocsijába. Valamint, a környezttudatosság jegyében, az sem utolsó szempont, hogy ha ilyen helyen végeztetjük el az olajcserét, biztosak lehetünk abban hogy a fáradtolaj nem az árokba lesz kiöntve, hanem át lesz adva az erre kijelölt helyeken, az illetékes környezetvédelmi hatóságoknak.